+421 233 456 254

Autosedačky. Novo v sortimente Mojepneu

V Mojepneu nám záleží nielen na kvalite a jazdných vlastnostiach ponúkaných produktov či príjemnom zážitku z jazdy, ktorý vám dokážu sprostredkovať. Záleží nám aj na bezpečnosti. Preto sme sa rozhodli rozšíriť náš sortiment o detské autosedačky - aby si jazdu užili v pohodlí a bezpečí aj vaše deti.

Autosedačky. Novo v sortimente Mojepneu

Prečo používať detské autosedačky?


Aj dnes sa stretávame s názormi, ktoré používanie autosedačiek relativizujú argumentami o starých dobrých časoch, keď taká „nepohodlná, nevzhľadná zbytočnosť“ nebola potrebná. Doba sa našťastie mení a okrem zákonnej povinnosti ich použitia u všetkých detí do výšky 150 cm alebo 36 kg váhy sa objavuje čoraz viac zodpovedných vodičov – rodičov, ktorí dbajú na čo najvyššiu možnú bezpečnosť svojich potomkov a detské sedačky vyhľadávajú bez nutného tlaku zákona. Sedačky už dávno nie sú neohrabané, nepohodlné a nevzhľadné. O ich vysokej bezpečnosti snáď nie je nutné diskutovať. Niekoľko praktických informácií a konkrétnych dát si ale neodpustíme.

Dobre vybraná a v automobile správne umiestnená a upevnená detská autosedačka nielen znižuje pravdepodobnosť vážneho zranenia dieťaťa pri autonehode. Dokáže mu aj zachrániť život.

Pri prudkom zabrzdení „letí“ v aute všetko nepripevnené prudko dopredu – známy fakt, ktorý si na vlastnej koži vyskúšal nejeden motorista. Je jasné, že rovnaká sila pôsobí aj na vodiča a jeho spolujazdca vrátane malých ratolestí.

Ako príklad uveďme náraz v rýchlosti 50 km/h, kedy je v aute prítomné dieťa s váhou 10 kg. V tejto chvíli naňho pôsobí rovnaká sila, ako by vážilo 300 kg. Z toho vyplývajú dve skutočnosti – dieťa rozhodne neudržíte v rukách. Rovnako použitie bežných bezpečnostných pásov pre dospelých nie je dobrým riešením. Naopak. Za rovnakých podmienok dochádza k zlomeninám aj u dospelého človeka, popisovať, čo sa v takom prípade stane s krehkým telom dieťaťa snáď nie je potrebné. K tomu treba doplniť nepríjemnú skutočnosť, že pre dieťa môže byť smrteľný náraz už pri rýchlosti 15 km/h. Vo chvíli, keď nie je pripútané k správne upevnenej autosedačke a dôjde k nárazu v rýchlosti 50 km/h, je situácia porovnateľná s jeho pádom z desaťmetrovej výšky.

 

 Maxi Cosi 1

 

Dieťa v aute bezpečne


Našťastie sa takýmto fatálnym následkom dá vyvarovať pomerne jednoduchou cestou – detskou autosedačkou. Pripravte sa na to, že počas dospievania dieťaťa ju budete potrebovať asi 2-3x vymeniť. To je ale jediná drobná nepríjemnosť, ktorá je v porovnaní s násobne nižším rizikom zranenia vášho dieťaťa zanedbateľná. Nehľadiac na to, že okrem bezpečnosti dnes autosedačky ponúkajú aj vysoký štandard pohodlia aj krásny dizajn, ktorý vaše vozidlo zútulní pre potomka a polahodí vášmu oku. Ten pokoj na duši, ktorý vám prinesie pocit bezpečia, ten je na nezaplatenie.

Aby sme naplnili všetky uvedené kritériá, teda bezpečnosť, kvalitu, pohodlie a moderný dizajn, vybrali sme si pre vás na distribúciu overené a certifikované značky Maxi-Cosi a Avionaut.

 

maxi cosi 2

 

Maxi-Cosi je oceňovaná firma špecializujúca sa na vývoj a výrobu detských autosedačiek a kočíkov, ktorá vznikla v Holandsku roku 1968. Od svojich počiatkov je charakteristická inovatívnym prístupom a neustálou snahou o zdokonaľovanie svojich výrobkov. V prvej polovici 80. rokov uviedla na európsky trh prvú detskú autosedačku pre bábätká a dodnes je obľúbený jej cestovný koncept tri v jednom – Maxi-Taxi podvozok pre detskú autosedačku – vajíčko, ktorý je možné používať aj ako golfový kočík. Na vývoji produktov zo širokého portfólia Maxi-Cosi sa podieľajú poprední odborníci na bezpečnosť z celého sveta. Ich cieľom je vytvárať produkty, ktoré sú jednoduché, praktické a predovšetkým bezpečné. Preto sú detské autosedačky Maxi-Cosi medzi rodičmi také obľúbené, čo potvrdzuje dlhý rad ocenení za kvalitu aj dizajn získaný v nezávislých spotrebiteľských testoch.

 

Avionaut I

 

Autosedačky rodinnej firmy Avionaut sú charakteristické vysokým dôrazom na bezpečnosť, kvalitu použitých materiálov a ergonómiu. Vďaka tomu dokážu rásť spolu s dieťaťom a prispôsobujú sa jeho požiadavkám. Vznikajú v Európe v spolupráci s projektantmi a konštruktérmi, ktorí svoje skúsenosti nadobudli v leteckom priemysle. Neustály vývoj a použitie nových technológií ide ruka v ruke s radom vlastných patentov, vďaka ktorým sú autosedačky Avionaut nielen bezpečné, ale aj pohodlné pre dieťa. Zvukovými signálmi varujú pred chybným upnutím, zosilnenými prvkami chránia dieťa a minimalizujú pravdepodobnosť samovoľného uvoľnenia v krízových situáciách.

 

Avionaut 2