+421 233 456 254

TPMS - kontrola tlaku v pneumatikách

TPMS je všeobecná skratka pre kontrolu tlaku v pneumatikách (z angličtiny Tire Pressure Monitoring System). Týmto systémom sú osobné autá povinne vybavené už od roku 2014 a to hlavne z dôvodu bezpečnosti a ekológie. Nižší tlak v pneumatikách totiž vedie k ich vyššiemu opotrebovaniu a vyššej spotrebe paliva vozidla.

TPMS - kontrola tlaku v pneumatikách

Meranie tlaku v pneumatikách

Existujú v princípe dva spôsoby, ako monitorovať tlak v pneumatikách.

Priame meranie

Využíva špeciálne ventily so senzormi, ktoré sú umiestnené z vnútornej strany každého disku. Tie merajú tlak vo vnútri pneumatiky a výsledné hodnoty bezdrôtovo posielajú do riadiacej jednotky vozidla. Súčasťou každého takého ventilu je aj malá batéria, ktorá všetko napája a spravidla sa nedá vymeniť. To je v podstate najväčšie úskalie TPMS senzorov. Keďže batéria vydrží medzi 5-7 rokmi, treba po uplynutí tejto doby kúpiť nový senzor, ktorého cena môže byť až 101,90 €. Súprava letných a zimných kolies sa tak môže vyšplhať vo výsledku pomerne vysoko. V našej sieti predajní si môžete celý ventil zakúpiť už za 50,95 €, a to vrátane naprogramovania.

Výhodou je predovšetkým rýchlosť a presnosť merania a možnosť zobraziť konkrétne hodnoty pre každé koleso zvlášť na palubnej doske vozidla.

Nevýhodou okrem spomínanej ceny je aj fakt, že po prezutí kolies je nutné (pri niektorých vozidlách) spárovať senzory s riadiacou jednotkou. Nevyhnete sa tak návšteve pneuservisu a zásahu technika.

Nepriame meranie

Tento spôsob využíva hodnoty z čidiel ABS a ESP, ktoré neustále monitorujú rýchlosť otáčania jednotlivých kolies. Pri poklese tlaku pneumatika mierne zmenší svoj priemer a otáča sa tak rýchlejšie ako ostatné kolesá. Túto zmenu rýchlosti sú čidlá schopné zaznamenať a zahlásiť vodičovi znížený tlak na danom kolese.

Výhodou je finančná nenáročnosť, pretože nie sú potrebné extra senzory. Tým pádom odpadá aj nutnosť párovania s riadiacou jednotkou. Stačí v palubnom počítači resetovať meranie. Toto by sa správne malo vykonávať po každej úprave tlaku v pneu (po nafúkaní).

Nevýhodou je nepriamy spôsob merania (nezistíme hodnoty tlaku) a nižšia rýchlosť merania.

Máte problém so systémom TPMS alebo senzormi? Neváhajte sa na nás obrátiť - kontakt.

Ešte nemáte prezuté? Zarezervujete si termín a nechajte si svoje auto prezuť.